Tips voor het inrichten van een professionele horecakeuken

Tips voor het inrichten van een professionele horecakeuken

Heb je interesse om een restaurant, lunchroom of eetcafé te binnen? Dan heb je natuurlijk een professionele keuken nodig waar je op een fijne en veilige manier alles kan klaarmaken voor je klanten. Dit is echter nog niet zo gemakkelijk, je moet natuurlijk met hele andere zaken rekening houden in vergelijking met je huiskeuken. Lees onderstaande tips goed door om valkuilen in de horeca rondom je keuken te voorkomen.

 

Bedenk een goed concept voor de zaak

Het is natuurlijk belangrijk dat je goed weet wat voor horecazaak je op wilt starten en hoeveel klanten je zaak moet kunnen bedienen. Een à la carte restaurant heeft immers een hele andere keuken nodig dan een fastfoodrestaurant. Het is verder ook al belangrijk dat je hebt nagedacht over de menukaart, heb je voor bepaalde gerechten bijvoorbeeld bepaalde multifunctionele apparaten nodig? Wat sommige bedrijven ook doen is het kopen en inrichten van een foodtruck, hiermee generen ze extra naamsbekendheid en ze kunnen er aardig aan verdienen. Ook ivm een foodtruck is het aangeraden goed na te denken of het menu.

Maak een goede indeling van de keuken

Dit is belangrijk omdat er waarschijnlijk nog wel wat veranderd moet worden aan de ruimte, denk aan stroom- en afvoerpunten. Je wilt natuurlijk ook dat je personeel zo effectief mogelijk kan werken, het is belangrijk dat alle werkplekken en apparatuur op een logische wijze wordt ingedeeld. Het creëren van een route is een tactiek dat veel horecabedrijven toepassen in hun keuken, bijvoorbeeld van magazijn - bereiding - opmaak tot afwas. Denk er bijvoorbeeld aan dat zowel de opmaak als afwas afdeling makkelijk het horeca servies moet kunnen pakken of opbergen. Houdt bij het maken van een indeling ook gelijk rekening met hygiëne, veiligheid en ergonomische eisen. Dit zijn zaken waar de NVWA op let tijdens een inspectie en dit moet altijd in orde zijn, zowel voor de veiligheid van je eigen personeel als die van je klanten.

Bespaar niet op apparatuur

Het wordt aangeraden om hoge kwaliteit apparatuur aan te schaffen bij een betrouwbare en professionele leverancier zoals Horeca Webstore. Buiten deskundig advies mogen kwalitatieve apparaten absoluut niet ontbreken wanneer je ervoor wilt zorgen dat je horecazaak een succes wordt. Enkele belangrijke apparaten in een professionele horeca keuken zijn onder andere grillplaten, kooklijnen, snijders, ovens, warmhoud apparatuur, koelingen zoals koelkasten en vriezers en een professionele vaatwasser en spoeltafel.