Bruine Speculaasplank Zon, Maan, Ster - Habitas4U

18,89
De beste prijs bij bol.com


Merk:
Categorieën:
Kleur:
Bruin

Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis
Retour Binnen 30 dagen na ontvangst
Bezorgd door PostNL

Over Bruine Speculaasplank Zon, Maan, Ster - Habitas4U

Speculaasplank met de vormen van de zon, de maan en een ster. Pluspunten:

  • Leuk design
  • Duidelijke details
  • Leuk om met kinderen speculaas te maken
Minpunt:
  • Kan na gebruik niet in de vaatwasser
Voor gebruik dient u de speculaasplank in te vetten met olie. Na twee uur wachten moet de speculaasplank nogmaals worden ingevet, vervolgens kunt u de speculaasplank bestuiven met bloem. Even zachtjes schudden zodat de volledige vorm is bedekt, dan even legen en de vorm is klaar voor gebruik! Recept voor speculaas Ingrediënten
  • 500 gram bloem
  • 16 gram bakpoeder
  • 0,5 theelepel zout
  • 250 gram donkere basterdsuiker
  • 20 gram koek en speculaaskruiden
  • 250 gram ongezouten boter
  • 75 ml karnemelk
  • 1 ei
Bereidingswijze Deeg voor speculaas kunt u het beste één dag van te voren bereiden zodat het deeg lang in de koeling kan liggen. Begin eerst met het mengen van de boter met de donkere basterdsuiker. Voeg hierbij de karnemelk en het ei. Meng in een andere kom de bloem, bakpoeder, zout en speculaaskruiden. Zeef deze vervolgens en voeg dit bij de rest. Mix het geheel vervolgens goed door elkaar. Zodra dit goed gemengd is, kunt u dit met de hand verder bewerken. Zorg ervoor dat alles goed gemengd en gekneed is. Leg het deeg vervolgens een nacht in de koelkast. De volgende dag is het deeg klaar om te bewerken. Verwarm de oven voor op 175 graden en zorg dat de plank is voorbereid zoals aangegeven. Vul de speculaasplank en snij het overtollige deeg er daarna met een scherp mes. Draai vervolgens de plank om en tik totdat de speculaas op de bakplaat valt. Strooi weer wat bloem in de plank en maak nog veel meer! De speculaas kan vervolgens ongeveer 12 minuten de oven in, eetsmakelijk! TIP: Houd het deeg goed in de gaten, de speculaas is klaar zodra het deeg terug veert als je er zachtjes op duwt.