Dutch Oven 4 L, Grijs – Kockums ‘’If it ain’t Dutch it ain’t much’’ Een gezegde waar we het als Nederlanders natuurlijk alleen maar mee eens kunnen zijn. De Dutch oven pannen van Kockums worden namelijk in Nederland gemaakt, waardoor de pan de naam ‘Dutch’ met trots mag dragen. De pannen zijn gemaakt van gerecycled gietijzer en daardoor niet alleen milieuvriendelijk maar ook oersterk! Pak de pannen maar eens vast en je zal zien dat het gewicht en de degelijkheid alles zegt over deze waanzinnige pan. De dubbel geëmailleerde binnenkant van de pan is speciaal ontwikkeld voor een meer duurzame en krasbestendige levensduur dan andere gietijzeren pannen en daardoor speciaal in zijn soort. Het bijgeleverde deksel bevat stoompuntjes, wat inhoudt dat bij een gesloten pan het vocht wat verdampt door middel van druppelvorming in het deksel terug valt in de pan. Zo blijf je altijd een mooie vochtige omgeving houden voor jouw voedsel en is uitdroging van bijvoorbeeld vlees verleden tijd. Bovendien is het deksel uniek door een andere fraaie inventiviteit, want niet alleen de stoompuntjes geven dat beetje extra belevenis, ook is het deksel voorzien van een exclusieve binnenrand welke de pan niet alleen aan de zijkant afsluit, maar ook volledig over de pan heen zakt. Zo creëer je een optimale smaakbeleving omdat smaken en geuren in de afgesloten pan blijven. De Dutch Oven pan is een kwaliteitsproduct en milieubewust ontworpen. Elke pan is volledig uniek omdat emailleren een ambacht is dat kleine kleurveranderingen en onregelmatigheden kan veroorzaken. Omdat de pan ‘one of a kind’ is raden wij ook een aantal gebruiksinstructies aan: - Voor gebruik de pan wassen met warm water en een druppeltje afwasmiddel.
- Droog de pan hierna goed af met een theedoek.
- Wij raden af om een hete pan met koud water af te wassen omdat deze dan kan scheuren of beschadigen door plotselinge temperatuurverschillen.
- Het is af te raden de pan schoon te maken met staalsponzen of andere staalsoorten.
- Handwas wordt zeer aangeraden.
- Bewaar de Dutch Oven in een droge omgeving.
- Verwarm de pan langzaam gebruik siliconen of houten keukengerei, zodat de pan niet beschadigd Pluspunten: