Zwarte Valhal Outdoor Dutch Oven 8L zonder pootjes - VH8L - Deksel kan als koekenpan gebruikt worden!

83,99
4 Prijzen, De beste prijs bij FonQ.nl


Merk:
Categorieën:
Kleur:
Zwart

Gratis verzonden
Op werkdagen voor 24:00 uur besteld, morgen in huis
Retour Binnen 30 dagen gratis retourneren
Bezorgd door PostNL

Over Zwarte Valhal Outdoor Dutch Oven 8L zonder pootjes - VH8L - Deksel kan als koekenpan gebruikt worden!

De Valhal Outdoor missie is simpel: " Verrassende artikelen om het buiten koken leuker, veelzijdiger en gemakkelijker te maken, met de focus op kwaliteit in de gekozen materialen en product ontwerp."

Valhal Outdoor staat bekend om het uitbrengen van kwalitatieve outdoor kookartikelen en dan met name Dutch Ovens en accessoires. Recentelijk is er een geheel nieuwe lijn artikelen beschikbaar gekomen en deze Dutch Oven VH8L is een artikel uit deze lijn met een gloednieuw design!

De Dutch Oven is een pan volledig gemaakt van gietijzer. Gietijzer is een materiaal dat warmte goed vasthoudt en dit maakt een Dutch Oven heel geschikt voor bijvoorbeeld een slow cook of braad- en stoofgerechten. Brood of pizza bakken lukt ook erg goed in een Dutch Oven!

De VH8L Dutch Oven heeft een vlakke bodem, dus zonder pootjes. Hierdoor is hij makkelijker te gebruiken in een oven, op een barbecue of rooster. Ook heeft deze nieuwe Dutch Oven van Valhal Outdoor een uitsparing voor het draad je kookthermometer, zo kan je dus gemakkelijk meten of je gerecht perfectie nadert. Het hengsel van de Dutch Oven maakt het gemakkelijk om de pan aan bijvoorbeeld een driepoot op te hangen boven een kampvuur of vuurschaal en echt te genieten van het outdoor koken. De inhoud van de pan is 8L en de deksel heeft daarnaast nog een inhoud van 2L.

Hoewel de bodem van de VH8L geen pootjes heeft, heeft de deksel dat wel! Je kan de deksel dan ook omgekeerd gebruiken en zo heeft deze als extra functie, dat je hem als skillet / koekenpan kan gebruiken. Ook heeft de deksel een opstaande rand, waardoor je op de deksel kolen kan leggen. De warmte komt dan van beneden en boven. Hiermee wordt een ovenfunctie gecreerd binnenin de Dutch Oven, perfect voor bijvoorbeeld het bakken van brood! De pannen van Valhal Outdoor worden in de fabriek al één keer behandeld met een natuurlijk olie, hierdoor kan je in principe je pan direct gebruiken. Voor optimale resultaten raden wij toch aan de pan nog enkele keren in te branden. Hoewel gietijzer geen anti-aanbaklaag heeft, ontwikkelt gietijzer door gebruik een patina dat wel deze eigenschappen heeft. Correct gebruik en onderhoud zijn belangrijk om deze patina te creëren en te behouden. Zie handleiding voor tips met betrekking tot (eerste) gebruik en onderhoud.

Materiaal:
Gietijzer
Voorraad: